Rassolnik z oliwkami i kaparami

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Rassolnik z oliwkami i kaparami

rassolnik1.jpg
-mięso z kością 0,5 kg
-ziemniaki 5 szt (średnie)
-ryż 10 dkg
-ogórki kiszone 2-3 szt
-woda od ogórków 1/2 szklanki
-marchew 1 szt
-cebula 1 szt
-oliwki zielone -garść
-kapary 1 łyżka
-keczup 1 łyżka
-włoskie przyprawy
-pieprz 10 ziarenek
-liść laurowy
-sól do smaku
Z mięsa ugotować bulion,dodać do niego ziemniaki pokrojone w kostkę,ryż i gotować aż składniki będą prawie miękkie.
Dołożyć pokrojone w kostkę ogórki,wlać pół szklanki wody od ogórków,startą marchew,drobno posiekaną cebulę,
oliwki,pieprz,keczup i nadal gotować.
5 minut przed końcem gotowania zupy dodać przyprawę włoską,kapary i liść laurowy.
Jeśli jest taka potrzeba ,posolić do smaku i dodać trochę wody z ogórków.
Można podawać ze śmietaną.
rassolnik2.jpg

 

Załączniki

  • rassolnik1.jpg
    rassolnik1.jpg
    62.8 KB · Wyświetleń: 1
  • rassolnik2.jpg
    rassolnik2.jpg
    71.8 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy