- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Rassolnik z oliwkami i kaparami
-mięso z kością 0,5 kg
-ziemniaki 5 szt (średnie)
-ryż 10 dkg
-ogórki kiszone 2-3 szt
-woda od ogórków 1/2 szklanki
-marchew 1 szt
-cebula 1 szt
-oliwki zielone -garść
-kapary 1 łyżka
-keczup 1 łyżka
-włoskie przyprawy
-pieprz 10 ziarenek
-liść laurowy
-sól do smaku
Z mięsa ugotować bulion,dodać do niego ziemniaki pokrojone w kostkę,ryż i gotować aż składniki będą prawie miękkie.
Dołożyć pokrojone w kostkę ogórki,wlać pół szklanki wody od ogórków,startą marchew,drobno posiekaną cebulę,
oliwki,pieprz,keczup i nadal gotować.
5 minut przed końcem gotowania zupy dodać przyprawę włoską,kapary i liść laurowy.
Jeśli jest taka potrzeba ,posolić do smaku i dodać trochę wody z ogórków.
Można podawać ze śmietaną.

-mięso z kością 0,5 kg
-ziemniaki 5 szt (średnie)
-ryż 10 dkg
-ogórki kiszone 2-3 szt
-woda od ogórków 1/2 szklanki
-marchew 1 szt
-cebula 1 szt
-oliwki zielone -garść
-kapary 1 łyżka
-keczup 1 łyżka
-włoskie przyprawy
-pieprz 10 ziarenek
-liść laurowy
-sól do smaku
Z mięsa ugotować bulion,dodać do niego ziemniaki pokrojone w kostkę,ryż i gotować aż składniki będą prawie miękkie.
Dołożyć pokrojone w kostkę ogórki,wlać pół szklanki wody od ogórków,startą marchew,drobno posiekaną cebulę,
oliwki,pieprz,keczup i nadal gotować.
5 minut przed końcem gotowania zupy dodać przyprawę włoską,kapary i liść laurowy.
Jeśli jest taka potrzeba ,posolić do smaku i dodać trochę wody z ogórków.
Można podawać ze śmietaną.

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: