Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Rillettes
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Buka" data-source="post: 1358347" data-attributes="member: 67"><p>Przyznam się, że zrobiłam z podwójnej porcji, bo i dla siostry. </p><p>Słoninę i boczek kupiłam prawdziwie wędzone, w sumie miałam 2 x po 0,5 kg słoniny i boczku oraz 1 kg mięsa od szynki, bo łopatka była nieciekawa. Tłustości pokroiłam drobniej, mięso jak zalecane. W garnku z grubym dnem to nawet nie trzeba mieszać tak często. Uważajcie tylko z soleniem bo wędzonki są słone. </p><p>Wyszło mi z tej ilości prawie 2 litry produktu.</p><p>Można dodać ziół, jak lubicie, ale to tak ładnie pachnie, że w tej produkcji odpuściłam sobie.</p><p>Na pewno wędzonek może być mniej, u mnie są wyraźnie wyczuwalne.</p><p>Dodam, że całość nie jest zbyt tłusta, w lodówce nie zastyga na kamień, jak np. smalec. Daje się smarować.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buka, post: 1358347, member: 67"] Przyznam się, że zrobiłam z podwójnej porcji, bo i dla siostry. Słoninę i boczek kupiłam prawdziwie wędzone, w sumie miałam 2 x po 0,5 kg słoniny i boczku oraz 1 kg mięsa od szynki, bo łopatka była nieciekawa. Tłustości pokroiłam drobniej, mięso jak zalecane. W garnku z grubym dnem to nawet nie trzeba mieszać tak często. Uważajcie tylko z soleniem bo wędzonki są słone. Wyszło mi z tej ilości prawie 2 litry produktu. Można dodać ziół, jak lubicie, ale to tak ładnie pachnie, że w tej produkcji odpuściłam sobie. Na pewno wędzonek może być mniej, u mnie są wyraźnie wyczuwalne. Dodam, że całość nie jest zbyt tłusta, w lodówce nie zastyga na kamień, jak np. smalec. Daje się smarować. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Rillettes
Top
Bottom