Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Risotta rózne
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="misulka-Anulka" data-source="post: 607254" data-attributes="member: 5495"><p>Moja kochana mamcia pracuje we Włoszech i nauczyła mnie takiego risotto, które uwielbiam:</p><p></p><p>1 cukinia(pamietajcie im mniejsza tym lepsza bo takie duże są wyrośnięte i wogule lepiej kupić mniejszą)</p><p>1,5 szklanki ryżu</p><p>1 średniej wielkości cebula</p><p>1 kostka bulonu Knor z oliwą z oliwek i ziołami</p><p>oliwa z oliwek</p><p></p><p>wlewamy oliwe i musimy zeszklić cebule.Gdy się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostke cukinię i smażymy przez ok 5-8 minut.Natępnie dodajemy ryż i teraz musimy cały czas mieszać bo ryż łatwo przywiera.Gdy zaczenie przywierać dolej ok 2-3 łyżki (takie do nalwewania zupy)wczesniej przygotowanego bulionu(buloon naj epiej gorący) gdy wygotuje się bulion znowu dolać i powtarzać to do momentu aż ryż będzie miękki. to chyba tyle</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="misulka-Anulka, post: 607254, member: 5495"] Moja kochana mamcia pracuje we Włoszech i nauczyła mnie takiego risotto, które uwielbiam: 1 cukinia(pamietajcie im mniejsza tym lepsza bo takie duże są wyrośnięte i wogule lepiej kupić mniejszą) 1,5 szklanki ryżu 1 średniej wielkości cebula 1 kostka bulonu Knor z oliwą z oliwek i ziołami oliwa z oliwek wlewamy oliwe i musimy zeszklić cebule.Gdy się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostke cukinię i smażymy przez ok 5-8 minut.Natępnie dodajemy ryż i teraz musimy cały czas mieszać bo ryż łatwo przywiera.Gdy zaczenie przywierać dolej ok 2-3 łyżki (takie do nalwewania zupy)wczesniej przygotowanego bulionu(buloon naj epiej gorący) gdy wygotuje się bulion znowu dolać i powtarzać to do momentu aż ryż będzie miękki. to chyba tyle [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Risotta rózne
Top
Bottom