Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Risotta rózne
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Aniq" data-source="post: 644101" data-attributes="member: 3931"><p>Dziś zrobiłam moje pierwsze risotto.</p><p>Nie miałam wina, więc dodałam trochę soku z cytryny.</p><p>Do wywaru zaś szafranu, dzięki temu ładne żółciutkie wyszło.</p><p>Z warzyw tylko trochę zeszklonej cebulki i posiekana natka pietruszki na wierzch.</p><p></p><p>Proste i pyszne. Zaczełam minimalistycznie, żeby nie 'przedobrzyć'</p><p></p><p>Mam tylko mały problem - ryż al dente. Czyli jaki własciwie smakowo powinien być ten ryż? NIe jadłam nigdy dobrego restauracyjnego czy domowego risotta ( zawsze jakies dziwne paćki) i nie wiem, do jakiego ideału zmierzać.</p><p>Da się to jakoś określić? np czy ziarenko sie rozciera miedzy palcami, czy nie?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aniq, post: 644101, member: 3931"] Dziś zrobiłam moje pierwsze risotto. Nie miałam wina, więc dodałam trochę soku z cytryny. Do wywaru zaś szafranu, dzięki temu ładne żółciutkie wyszło. Z warzyw tylko trochę zeszklonej cebulki i posiekana natka pietruszki na wierzch. Proste i pyszne. Zaczełam minimalistycznie, żeby nie 'przedobrzyć' Mam tylko mały problem - ryż al dente. Czyli jaki własciwie smakowo powinien być ten ryż? NIe jadłam nigdy dobrego restauracyjnego czy domowego risotta ( zawsze jakies dziwne paćki) i nie wiem, do jakiego ideału zmierzać. Da się to jakoś określić? np czy ziarenko sie rozciera miedzy palcami, czy nie? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Risotta rózne
Top
Bottom