- Lis 24, 2006
- 26
- 0
- 0
RODZYNEK
BISKOPT:
8 jajek
2 szkl. cukru
3 szkl. maki
4 łyzeczki proszku do pieczenia
16 łyzek oleju
16 łyzek wody
ubic biszkopt1/3 masy bialej i 2/3 masy ciemnej{2-3}łyzki kakao.przekroic na pol ciemne ciasto.
MASA: 1/2 l mleka
34 szkl. cukru
3 łyzki maki przennej
2 łyzki maki ziemniaczanej
4 żółtka
1 maslo 1 margaryna
4łyzki kakao[ zalac wrzatkiem i wystudzic.
budyn ugotowac i wystudzic do utartego budyniu dodac ubite maslo i margaryne oraz kakao.dodac 2 garscie
orzechow siekanych.
POLEWA:mleko kakaowe w puszce gotowac 2;5 do 3 godzin.
20 dkg rodzynek zalac 1 szklanka wodki i podgrzac aby napecznialy.
przekladac ciemny biszkopt masa,jasny biszkopt,ciemny biszkopti masa.wstawic do lodowki aby masa zastygla nastepnie polac mleko kakaowe wymieszane z rodzynkami po wierzchu.
biszkopty nasaczyc wodka ktora zostala z roszynek.
SMACZNEGO NAPRAWDE PALCE LIZAC!!!!!!!!!
BISKOPT:
8 jajek
2 szkl. cukru
3 szkl. maki
4 łyzeczki proszku do pieczenia
16 łyzek oleju
16 łyzek wody
ubic biszkopt1/3 masy bialej i 2/3 masy ciemnej{2-3}łyzki kakao.przekroic na pol ciemne ciasto.
MASA: 1/2 l mleka
34 szkl. cukru
3 łyzki maki przennej
2 łyzki maki ziemniaczanej
4 żółtka
1 maslo 1 margaryna
4łyzki kakao[ zalac wrzatkiem i wystudzic.
budyn ugotowac i wystudzic do utartego budyniu dodac ubite maslo i margaryne oraz kakao.dodac 2 garscie
orzechow siekanych.
POLEWA:mleko kakaowe w puszce gotowac 2;5 do 3 godzin.
20 dkg rodzynek zalac 1 szklanka wodki i podgrzac aby napecznialy.
przekladac ciemny biszkopt masa,jasny biszkopt,ciemny biszkopti masa.wstawic do lodowki aby masa zastygla nastepnie polac mleko kakaowe wymieszane z rodzynkami po wierzchu.
biszkopty nasaczyc wodka ktora zostala z roszynek.
SMACZNEGO NAPRAWDE PALCE LIZAC!!!!!!!!!