Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Rogaliki indyjskie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 595558" data-attributes="member: 592"><p><strong>Rogaliki indyjskie</strong></p><p>[ATTACH=full]18422[/ATTACH]</p><p></p><p>przepis orginalny z tego blogu ,a tłumaczenie bardzo swobodne,bardzo</p><p><a href="http://www.nandyala.org/mahanandi/archives/2006/12/01/jaggerycoconut-puffs/#comments" target="_blank">http://www.nandyala.org/mahanandi/archives...puffs/#comments</a></p><p>to mój nowo odkryty blog </p><p>3 szklanki mąki</p><p>1 szklanka mleka</p><p>1 dojrzały banan-bardzo dokładnie zmiksowany(ja z odrobiną mleka miksowałam)</p><p>1/4 szklanki oleju</p><p>po 1 łyżeczce -cukru,soli i kardamonu</p><p>1 łyżeczka drożdży instant</p><p>Zagnieść ciasto ,takie jak na pierogi</p><p>Ja podzieliłam ciasto na pół,zrobiłam dwa rulony i każdy rulon podzieliłam na 8 części</p><p>Roztopić masło tak z 10 dag,przestudzić</p><p>Cienko wałkować kawałki ciasta na takie placki i z jednej strony smarować topionym masłem,układać w stos po 8 packów</p><p>Mamy dwa stosy</p><p>Jeden rozwałkowałam na okrągły placek i pokroiłam na 12 części ,nadziałam łyżeczką nadzienia ,zwinełam rogalik i zostawiłam ułożone na blasze do pieczenia na 15 minut(a wierzch też posmarowałam masłem)</p><p>Drugi stos rozwałkowałam ,pociełam na 12 trójkątów ,posmarowałam środek topionym masłem i zwinęłam rogaliki,też zostawiłam na 15 minut</p><p>Piekłam je w temperaturze ok 190 stopni z 15-20 minut</p><p>Wystudzić</p><p><strong>Nadzienie kokosowe</strong></p><p><a href="http://www.nandyala.org/mahanandi/archives/2006/03/14/coconut-burfi-kobbari-paakam-kobbari-lauju/" target="_blank">http://www.nandyala.org/mahanandi/archives...-kobbari-lauju/</a></p><p>też z tej strony ,ale to już wyjątkowo zrobiłam po swojemu</p><p>2 szklanki wiórków kokosowych</p><p>1/2 szklanki mleka kokosowego</p><p>1 i 1/2 szklanki cukru</p><p>kilka łyżek ziarna sezamu</p><p>trochę kardamonu</p><p>Mleko i cukier gotować ,aż leciutko zgęstnieje,dodać wiórki ,kardamon ,sezam i drewnianą łyżką zamieszać od czasu do czasu(potem coraz częściej) aż powstanie gęsta masa(tak 10-15 minut)</p><p>Wylać na natłuszczony papier i jak wystygnie pokroić ,wychodza takie kokosowe cukierki </p><p>[ATTACH=full]18421[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]18423[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 595558, member: 592"] [B]Rogaliki indyjskie[/B] [ATTACH=full]18422[/ATTACH] przepis orginalny z tego blogu ,a tłumaczenie bardzo swobodne,bardzo [URL="http://www.nandyala.org/mahanandi/archives/2006/12/01/jaggerycoconut-puffs/#comments"]http://www.nandyala.org/mahanandi/archives...puffs/#comments[/URL] to mój nowo odkryty blog 3 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 dojrzały banan-bardzo dokładnie zmiksowany(ja z odrobiną mleka miksowałam) 1/4 szklanki oleju po 1 łyżeczce -cukru,soli i kardamonu 1 łyżeczka drożdży instant Zagnieść ciasto ,takie jak na pierogi Ja podzieliłam ciasto na pół,zrobiłam dwa rulony i każdy rulon podzieliłam na 8 części Roztopić masło tak z 10 dag,przestudzić Cienko wałkować kawałki ciasta na takie placki i z jednej strony smarować topionym masłem,układać w stos po 8 packów Mamy dwa stosy Jeden rozwałkowałam na okrągły placek i pokroiłam na 12 części ,nadziałam łyżeczką nadzienia ,zwinełam rogalik i zostawiłam ułożone na blasze do pieczenia na 15 minut(a wierzch też posmarowałam masłem) Drugi stos rozwałkowałam ,pociełam na 12 trójkątów ,posmarowałam środek topionym masłem i zwinęłam rogaliki,też zostawiłam na 15 minut Piekłam je w temperaturze ok 190 stopni z 15-20 minut Wystudzić [B]Nadzienie kokosowe[/B] [URL="http://www.nandyala.org/mahanandi/archives/2006/03/14/coconut-burfi-kobbari-paakam-kobbari-lauju/"]http://www.nandyala.org/mahanandi/archives...-kobbari-lauju/[/URL] też z tej strony ,ale to już wyjątkowo zrobiłam po swojemu 2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki mleka kokosowego 1 i 1/2 szklanki cukru kilka łyżek ziarna sezamu trochę kardamonu Mleko i cukier gotować ,aż leciutko zgęstnieje,dodać wiórki ,kardamon ,sezam i drewnianą łyżką zamieszać od czasu do czasu(potem coraz częściej) aż powstanie gęsta masa(tak 10-15 minut) Wylać na natłuszczony papier i jak wystygnie pokroić ,wychodza takie kokosowe cukierki [ATTACH=full]18421[/ATTACH] [ATTACH=full]18423[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Rogaliki indyjskie
Top
Bottom