Rolada bananowa

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Bea, brak mi słów (dodatkowo oglądam zdjęcie truskawkowo- werbenowego). Robisz wspaniałe zdjęcia. Aż boję się pomyśleć, co by było, gdyby dać Ci do ręki lustrzankę. A właściwie to jej wcale nie potrzebujesz, bo "zwykłym" sprzętem robisz niezwykłe zdjęcia.

Zaliczam szczękoopad (wisisz mi za protetyka
icon_wink.gif
)
 

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Oj Sini, milo mi bardzo, ale na az tyle to chyba nie zasluzylam...
icon_wink.gif

A co do lustrzanki, to niestety pozostanie w sferze marzen jak na razie, no ale jakies marzenia tez trzeba miec, prawda!
icon_mrgreen.gif

A co do rolady, to jest naprawde prosta, to ciasto z maizena zawsze sie udaje, ma bardzo lekki smak, latwo sie je zwija, naprawde polecam do wyprobowania!
wiec zamiast do protetyka, to do kuchni prosze
icon_smile.gif
 

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Egzekto, maczka to skrobia wiec cos innego niz sama maka, trudno mi wiec cokolwiek doradzac, bo pieke te rolade tylko z maizena (skrobia).
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Mniej wiecej 30 x 40.
Blache z piekarnika wykladam papierem i na nim rozsmarowuje ciasto tak, by bylo rownomiernie (niezbyt cienko) rozmieszczone.