- Lis 13, 2005
- 9,189
- 2,743
- 113
Ciasto:
30 dkg podłużnych biszkoptów
5 łyżek kakao
15 dkg cukru pudru
10 łyżek spirytusu
10 dkg masła
Krem:
10 dkg cukru pudru
15 dkg masła
1 paczka wiórków kokosowych
Biszkopty zmielić w maszynce do mięsa lub jak ktoś nie ma pokruszyć bardzo drobniutko (na mąkę) wałkiem, dodać kakao, spirytus 10 dkg luźnego masła. Dokładnie wymieszać. Jak nie będzie chciało się skleić dodać troszkę przegotowanej wody i masła.
Przygotować krem. 15 dkg masła (może być więcej, to będzie więcej kremu) wymieszać dokładnie z 10 dkg cukru pudru. Dodać wiórki kokosowe. Wymieszać.
Rozwałkować na pergaminie na cienki placek.
Krem rozsmarować na przygotowany placek i zwinąć jak roladę. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki do zastygnięcia.
Raczej nie nadaje się dla dzieci.
30 dkg podłużnych biszkoptów
5 łyżek kakao
15 dkg cukru pudru
10 łyżek spirytusu
10 dkg masła
Krem:
10 dkg cukru pudru
15 dkg masła
1 paczka wiórków kokosowych
Biszkopty zmielić w maszynce do mięsa lub jak ktoś nie ma pokruszyć bardzo drobniutko (na mąkę) wałkiem, dodać kakao, spirytus 10 dkg luźnego masła. Dokładnie wymieszać. Jak nie będzie chciało się skleić dodać troszkę przegotowanej wody i masła.
Przygotować krem. 15 dkg masła (może być więcej, to będzie więcej kremu) wymieszać dokładnie z 10 dkg cukru pudru. Dodać wiórki kokosowe. Wymieszać.
Rozwałkować na pergaminie na cienki placek.
Krem rozsmarować na przygotowany placek i zwinąć jak roladę. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki do zastygnięcia.
Raczej nie nadaje się dla dzieci.