Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Rolada z boczku i rolada z indyka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="neta1976" data-source="post: 630371" data-attributes="member: 5955"><p>Dopiero co zdążyłam się ujawnic w wątku powitalnym i chciałabym sie podzielić moimi 2 flagowymi przepisami (mam nadzieję że ich jeszcze nie było).</p><p></p><p><strong>Rolada z boczku </strong></p><p>pyszna wędlinka na zimno smakuje jak drób a nie boczek</p><p></p><p>- 1 kg surowego boczku</p><p>- 5 jaj</p><p>- 2 łyżki mąki ziemniaczanej</p><p>- 1 łyżka vegety</p><p>- natka pietruszki</p><p></p><p>Boczek zemleć. Dodac do niego pozosałe składniki. dobrze wyrobić uformować roladkę i dobrze owinąć gazą, związać. Gotować 1 godzinę w osolonej wodzie z dodatkiem listka laurowego i kilku ziaren pieprzu. Wyjąć, najlepiej na chwilę czymś przycisnąć. Po ostudzeniu odwinąć z gazy. wspaniały dodatek do chlebka zamiast wędlin. </p><p></p><p></p><p><strong>Rolada z indyka</strong></p><p>u mnie króluje na wielkanoc jako główne danie na ciepło.</p><p></p><p>- spora pierś z indyka</p><p>- kilka białych surowych kiełbasek</p><p>- majeranek</p><p>- przyprawy wg. uznania</p><p></p><p>Mieso rozciąć tak aby powstał duży płat. posolić przyprawić wg uznania i posypać majerankiem. Białe kiełbaski wycisnać z osłonek flaczkowych i ułożyc je jako farsz na jednym z brzegów mięsa. zwinąć roladę. spiąć wykałaczkami. Tak przygotowaną można ugotować, udusić lub upiec. Ja najczęściej robię gotowaną a potem na bazie wywaru sporządzam pyszny sosik chrzanowy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="neta1976, post: 630371, member: 5955"] Dopiero co zdążyłam się ujawnic w wątku powitalnym i chciałabym sie podzielić moimi 2 flagowymi przepisami (mam nadzieję że ich jeszcze nie było). [B]Rolada z boczku [/B] pyszna wędlinka na zimno smakuje jak drób a nie boczek - 1 kg surowego boczku - 5 jaj - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżka vegety - natka pietruszki Boczek zemleć. Dodac do niego pozosałe składniki. dobrze wyrobić uformować roladkę i dobrze owinąć gazą, związać. Gotować 1 godzinę w osolonej wodzie z dodatkiem listka laurowego i kilku ziaren pieprzu. Wyjąć, najlepiej na chwilę czymś przycisnąć. Po ostudzeniu odwinąć z gazy. wspaniały dodatek do chlebka zamiast wędlin. [B]Rolada z indyka[/B] u mnie króluje na wielkanoc jako główne danie na ciepło. - spora pierś z indyka - kilka białych surowych kiełbasek - majeranek - przyprawy wg. uznania Mieso rozciąć tak aby powstał duży płat. posolić przyprawić wg uznania i posypać majerankiem. Białe kiełbaski wycisnać z osłonek flaczkowych i ułożyc je jako farsz na jednym z brzegów mięsa. zwinąć roladę. spiąć wykałaczkami. Tak przygotowaną można ugotować, udusić lub upiec. Ja najczęściej robię gotowaną a potem na bazie wywaru sporządzam pyszny sosik chrzanowy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Rolada z boczku i rolada z indyka
Bottom