- Kwi 23, 2006
- 1,690
- 0
- 0
Popełniłam dzisiaj, z efektu jestem bardzo zadowolona, więc się dzielę.
Składniki:
Pierś rozkrawamy, żeby powstał duży płat. Można go trochę rozbić. Solimy, pieprzymy. Smarujemy zmiksowanymi śliwkami, wykładamy plastrami bekonu. Zwijamy, roladę obkładamy bekonem. Piekłam w 180 sopniach ok 1-1,2 godz.
Uwagi dodatkowe:
- mięso wychodzi lekko różowe, wilgotne i w ogóle suchości nie czuć
- na pewno popełnię je znowu
- na zimno, do kanapek, też dobre
- moje jedno dziecię o dokładkę mięsa wołało
- bekon na wierzchu taki kruchy, że ma sie ochotę go samego zjeść
Szkoda, że potem mięknie...
Smacznego
(jakby ktoś się odważył zrobić)
Kilka zdjęć na zachętę:
Składniki:
- kilogramowa pierś z indyka
- ok 200-250g suszonych śliwek bez pestek
- ok 300g bekonu (może być więcej)
- sól, pieprz
Pierś rozkrawamy, żeby powstał duży płat. Można go trochę rozbić. Solimy, pieprzymy. Smarujemy zmiksowanymi śliwkami, wykładamy plastrami bekonu. Zwijamy, roladę obkładamy bekonem. Piekłam w 180 sopniach ok 1-1,2 godz.
Uwagi dodatkowe:
- mięso wychodzi lekko różowe, wilgotne i w ogóle suchości nie czuć
- na pewno popełnię je znowu
- na zimno, do kanapek, też dobre
- moje jedno dziecię o dokładkę mięsa wołało
- bekon na wierzchu taki kruchy, że ma sie ochotę go samego zjeść

Smacznego

Kilka zdjęć na zachętę:





