- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
6 niedużych plastrów z kurzej lub indyczej piersi zbić
Farsz:
Zmiksować:
pęczek natki
pęczek bazylii
ząbek czosnku
odrobina oliwy (niekoniecznie)
30 g kaparów
30 g startego parmezanu
pieprz
Farszem posmarować każdy płat mięsa, zawinąć
--
Woda do gotowania na parze: woda, kieliszek wina białego, 2 liście laurowe, tymianek świeży , kilka ziaren pieprzu. Zagotować i pozwolić pobulgotac przez 10 min.
--
mięso ułożyć na sitku do gotowania na parze, sitko postawić nad wrzącą woda z dodatkami , gotować około 20 minut
Podawać z sosem
Sos:
zmiksować:
pół pęczka natki
pół pęczka bazylii
2 łyżki sosu sojowego
łyżeczka octu winnego (u nas cytrynowy)
łyżka kaparów
Farsz:
Zmiksować:
pęczek natki
pęczek bazylii
ząbek czosnku
odrobina oliwy (niekoniecznie)
30 g kaparów
30 g startego parmezanu
pieprz
Farszem posmarować każdy płat mięsa, zawinąć
--
Woda do gotowania na parze: woda, kieliszek wina białego, 2 liście laurowe, tymianek świeży , kilka ziaren pieprzu. Zagotować i pozwolić pobulgotac przez 10 min.
--
mięso ułożyć na sitku do gotowania na parze, sitko postawić nad wrzącą woda z dodatkami , gotować około 20 minut
Podawać z sosem
Sos:
zmiksować:
pół pęczka natki
pół pęczka bazylii
2 łyżki sosu sojowego
łyżeczka octu winnego (u nas cytrynowy)
łyżka kaparów
