4 porcje
2 podwójne piersi z kurczka
4 łyżeczki pesto (bez świństw, najlepiej wyrób własny)
sól, pieprz
jajko
Z piersi wykroić 4 kotlety i cienko rozbić, każdy oprószyc sola i pieprzem (z sola ostroznie bo pesto moze byc słone), posmarować każdy łyzeczka pesto. Ciasno zawinąć, można spiąć wykałczka, maczac w rozbełtanym jajku, kłasc na mocno rozgrzanym oleju łączeniem do dołu. Smazyc na duzym ogniu az sie z kazdej strony zrumieni. Następnie zmniejszyc ogień i pod przykryciem smazyc 10-15 min. tak, zeby mieso w środku nie było surowe.
2 podwójne piersi z kurczka
4 łyżeczki pesto (bez świństw, najlepiej wyrób własny)
sól, pieprz
jajko
Z piersi wykroić 4 kotlety i cienko rozbić, każdy oprószyc sola i pieprzem (z sola ostroznie bo pesto moze byc słone), posmarować każdy łyzeczka pesto. Ciasno zawinąć, można spiąć wykałczka, maczac w rozbełtanym jajku, kłasc na mocno rozgrzanym oleju łączeniem do dołu. Smazyc na duzym ogniu az sie z kazdej strony zrumieni. Następnie zmniejszyc ogień i pod przykryciem smazyc 10-15 min. tak, zeby mieso w środku nie było surowe.