- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
ROLADKI Z SZYNKĄ SEREM ZÓLTYM I FETĄ
Kurze piersi rozbić, posolić , popieprzyć. Rozłozyć polędwicę lub szynkę,
plaster sera zóltego i trochę marynowanej fety w kostkę (marynata własnej
roboty). Spiąć. Obsmazyć na oliwie z dodatkiem czosnku i szałwii.
Przełozyuć do zaroodpornego naczynia, podlac winem, dodac zielony pieprz w
ziarnach (suchy) i piec aż będzie miekkie
Do tego można podac sos: „resztki z patelni” + ser topiony, + zielony pieprz w ziarnach (suszony) + szałwia, wino białe
Kurze piersi rozbić, posolić , popieprzyć. Rozłozyć polędwicę lub szynkę,
plaster sera zóltego i trochę marynowanej fety w kostkę (marynata własnej
roboty). Spiąć. Obsmazyć na oliwie z dodatkiem czosnku i szałwii.
Przełozyuć do zaroodpornego naczynia, podlac winem, dodac zielony pieprz w
ziarnach (suchy) i piec aż będzie miekkie
Do tego można podac sos: „resztki z patelni” + ser topiony, + zielony pieprz w ziarnach (suszony) + szałwia, wino białe
