Roladki z suszonymi pomidorami i szynką

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
Ja robiłam takie roladki, ale zamiast pomidorów, które ja uwielbiam a moje chłopy nie - dałam podsmazone pieczarki. Pyyychotka! Roladki rozpływały sie w ustach
icon_smile.gif
 

Miranda

Member
Lut 17, 2005
1,593
0
0
Nie posoliłam we właściwym momencie, bo tak bardzo się spieszyłam, żeby już zawijać, i potem desperacko soliłam na patelni - ale wyszły idealne. Zamiast szynki parmeńskiej użyłam pysznej ogonówki, pomidory dałam do środka po 3 dość grubo pokrojone. Moim roladkom wystarczyło pół godziny w piekarniku, ale fakt, że kotlety rozbiłam niemal na przezroczysto. Sos zrobiłam ze śmietany, którą wlałam na patelnię i wymieszałam z pozostałościami po smażeniu, nabrał pięknego złocistego koloru. Dodałam utłuczonego zielonego pieprzu z paczki, nie z zalewy. Roladki pierwsza klasa, Marghe - dziękuję za przepis.