Rosol a`la węgierski:
Uwielbiam go
2 udka z kurczaka
30 dkg wołowiny
1 podudzie z indyka
włoszczyzna
1 cebula
2 ząbki czosnku
pół papryki czerwonej
pieprz czarny ziarnisty
pieprz biały świeżo mielony
sól
8-9 szklanek wody
natka pietruszki
koperek
oliwa do podsmażania
Mięso dzielimy na mniejsze porcje i podsmażamy je na oliwie na złotawy kolor.
Czosnek kroimy w plasterki i dorzucamy do smażącego się mięsa.
Cebulę kroimy w ósemki a paprykę w paski i również podsmażamy wraz z mięsem.
Wszystko to co smażyliśmy na patelni (bez oliwy) przekładamy do większego garnka i zalewamy to wodą.
Dokładamy włoszczyznę, kilka gałązek natki pietruszki oraz kilka ziaren pieprzu czarnego.
I gotujemy długoooo na wolniutkim ogniu.... co jakiś czas podlewamy wodą (w miarę wyparowywania jej)
Gdy mięso jest już miękkie rosół przecedzamy z warzyw - doprawiamy do smaku.
Podajemy na gorąco do makaronu.
Uwielbiam go

2 udka z kurczaka
30 dkg wołowiny
1 podudzie z indyka
włoszczyzna
1 cebula
2 ząbki czosnku
pół papryki czerwonej
pieprz czarny ziarnisty
pieprz biały świeżo mielony
sól
8-9 szklanek wody
natka pietruszki
koperek
oliwa do podsmażania
Mięso dzielimy na mniejsze porcje i podsmażamy je na oliwie na złotawy kolor.
Czosnek kroimy w plasterki i dorzucamy do smażącego się mięsa.
Cebulę kroimy w ósemki a paprykę w paski i również podsmażamy wraz z mięsem.
Wszystko to co smażyliśmy na patelni (bez oliwy) przekładamy do większego garnka i zalewamy to wodą.
Dokładamy włoszczyznę, kilka gałązek natki pietruszki oraz kilka ziaren pieprzu czarnego.
I gotujemy długoooo na wolniutkim ogniu.... co jakiś czas podlewamy wodą (w miarę wyparowywania jej)
Gdy mięso jest już miękkie rosół przecedzamy z warzyw - doprawiamy do smaku.
Podajemy na gorąco do makaronu.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: