Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Rosół drobiowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1229939" data-attributes="member: 140"><p>Co do wypowiedzi &quot;Hanka 145&quot; to niestety jest w tym sporo racji. Białko w temp powyżej 60 stopni nie jest już żywym organizmem, tylko zlepkiem związków organicznych. Witaminy, o które tak walczymy, powyżej 60 stopni to także zlepek atomów wodoru,tlenu,węgla i tym podobne. Jednakże 95 % naszego jedzenia przetważane jest termicznie i wg tego co stwierdziłem jest właściwie bezwartościowe. A jednak żyjemy, mamy się dobrze i smakuje nam to wszysto .</p><p></p><p>Obecnie teraz gotuję rosół wg sprawdzonych receptur (2,5 godziny). Co mi tam.Bedę pił wodę , trochę żółą z niepowatrzalnym smakien.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1229939, member: 140"] Co do wypowiedzi "Hanka 145" to niestety jest w tym sporo racji. Białko w temp powyżej 60 stopni nie jest już żywym organizmem, tylko zlepkiem związków organicznych. Witaminy, o które tak walczymy, powyżej 60 stopni to także zlepek atomów wodoru,tlenu,węgla i tym podobne. Jednakże 95 % naszego jedzenia przetważane jest termicznie i wg tego co stwierdziłem jest właściwie bezwartościowe. A jednak żyjemy, mamy się dobrze i smakuje nam to wszysto . Obecnie teraz gotuję rosół wg sprawdzonych receptur (2,5 godziny). Co mi tam.Bedę pił wodę , trochę żółą z niepowatrzalnym smakien. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Rosół drobiowy
Top
Bottom