Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Rosół drobiowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 906949" data-attributes="member: 2354"><p>No mam zastrzezenia i to duze. Tylko na udkach + palkach (czyli na cwiartkach kurczaka), to nie jest rosol, tylko wywar na zupe. Te &quot;szumowiny&quot; to zrodlo bialka, bardzo cennego i nie nalezy ich wyrzucac. Gotowac nalezy odwrotnie, na jaknajmniejszym ogniu, zeby nie redukowac cennych wartosci, bo gotowane na malym ogniu bezwartosciowe szumowiny osiadaja na dnie. Gotowac 2-3 godz. to tylko po to, zeby sie pozbyc wszelkich wartosci. Mieso kurczaka, wszystko jedno z jakiej czesci, nie moze przekroczyc 45 min., inaczej nie ma zadnej wartosci spozywczej. Warzywa wklada sie do zupy na kilkanascie minut przed koncem gotowania. Zgoda, ze trzeba wyjac warzywa, ktore mozna uzyc jako skladnik doskonalej salatki, a wywar do zup czy sosow. Odrzucanie tluszczu kurczaka mija sie z celem. To daje wlasciwy smak i wartosc. Nie musi sie tego jesc, ale odrzucanie go przed gotowaniem to bez celu. Przykro mi polemizowac z Toba, ale nie masz konkretnych wiadomosci na temat wartosci spozywczych produktow i ich traktowania.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 906949, member: 2354"] No mam zastrzezenia i to duze. Tylko na udkach + palkach (czyli na cwiartkach kurczaka), to nie jest rosol, tylko wywar na zupe. Te "szumowiny" to zrodlo bialka, bardzo cennego i nie nalezy ich wyrzucac. Gotowac nalezy odwrotnie, na jaknajmniejszym ogniu, zeby nie redukowac cennych wartosci, bo gotowane na malym ogniu bezwartosciowe szumowiny osiadaja na dnie. Gotowac 2-3 godz. to tylko po to, zeby sie pozbyc wszelkich wartosci. Mieso kurczaka, wszystko jedno z jakiej czesci, nie moze przekroczyc 45 min., inaczej nie ma zadnej wartosci spozywczej. Warzywa wklada sie do zupy na kilkanascie minut przed koncem gotowania. Zgoda, ze trzeba wyjac warzywa, ktore mozna uzyc jako skladnik doskonalej salatki, a wywar do zup czy sosow. Odrzucanie tluszczu kurczaka mija sie z celem. To daje wlasciwy smak i wartosc. Nie musi sie tego jesc, ale odrzucanie go przed gotowaniem to bez celu. Przykro mi polemizowac z Toba, ale nie masz konkretnych wiadomosci na temat wartosci spozywczych produktow i ich traktowania. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Rosół drobiowy
Top
Bottom