To moja propozycja inspirowana smakami Wschodu
ładny kawałek młodej wołowiny / u mnie antrykot/
włoszczyzna
świeża kolendra
kawałek korzenia imbiru
płatki papryczki chilli
dwa ząbki czosnku
pieprz w ziarnkach, sól,liść laurowy
Mięso dokładnie myję,wodę w sporym garnku doprowadzam do wrzenia.Wkładam mięso i zagotowuję.Zbieram szumowiny. Zmniejszam płomień i dodaję włoszczyznę, sól,pieprz ,liść laurowy.Gotuję wolniutko aż mięso będzie prawie miękkie. Dodaję korzeń imbiru pokrojony w plasterki,sporą łodyżkę kolendry,płatki chilli i czosnek.Gotuję dalej wszystko aż mięso będzie zupełnie miękkie.
Listki kolendry kroję niezbyt drobno.Wyjmuję mięso z wywaru i kroję je w paski, a marchewki w ukośne plasterki. Mięso i marchewkę układam na talerzach.Rosół przecedzam na sicie i wlewam na talerze.Posypuję kolendrą.
Smacznego

ładny kawałek młodej wołowiny / u mnie antrykot/
włoszczyzna
świeża kolendra
kawałek korzenia imbiru
płatki papryczki chilli
dwa ząbki czosnku
pieprz w ziarnkach, sól,liść laurowy
Mięso dokładnie myję,wodę w sporym garnku doprowadzam do wrzenia.Wkładam mięso i zagotowuję.Zbieram szumowiny. Zmniejszam płomień i dodaję włoszczyznę, sól,pieprz ,liść laurowy.Gotuję wolniutko aż mięso będzie prawie miękkie. Dodaję korzeń imbiru pokrojony w plasterki,sporą łodyżkę kolendry,płatki chilli i czosnek.Gotuję dalej wszystko aż mięso będzie zupełnie miękkie.
Listki kolendry kroję niezbyt drobno.Wyjmuję mięso z wywaru i kroję je w paski, a marchewki w ukośne plasterki. Mięso i marchewkę układam na talerzach.Rosół przecedzam na sicie i wlewam na talerze.Posypuję kolendrą.
Smacznego
