samanta @ 2 Nov 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1477513Dwie porcje ale w dwu foremkach i wyróśł pieknie. Ale się nie upiekł w środku. A z wierzchu wygladał okazale.... co za rozczarowanie!
Tym bardziej, że naprawde muszę teraz sama piec pieczywo i to na 2 diety: jedna cukrzycowa a druga wątrobowa.
A z czasem kiepsko jest.Wiesz, przepis przepisem a maka maka i moze po prostu za rzadki był...
qd @ 2 Nov 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1477561Wiesz, przepis przepisem a maka maka i moze po prostu za rzadki był...To to już napewno nie. Ciasto surowe była raczej bardzo gęste.
Buka @ 3 Nov 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1477682Jak Was czytam, to zaczynam się dziwić, że mój się udał. Już go zresztą nie ma, jutro powtórka.No i tak się w ludzich rodzą kompleksy!![]()
Buka @ 4 Nov 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1477787Coś Ty, a w których ludziach?We mnie na pewno nie, bo jednak się czasem udają, u Ciebie też nie powinno, bo następne będą udane.![]()
Oby, bo zaczyna mnie nosić furia. Dzisiaj kupiłam chleb ale ja wolałabym sobie upiec. 2 rodzaje: pszenny i zytni.
Z pszennym nie będzie sprawy, mam kilka niezawodnych faworytów, ale z zytnim, jeszcze takim, żeby męża w zęby nie kłuł, jakoś trudno.
Jolan @ 8 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1487041No fiu, fiu, drżyjcie piekarze z okolic kuchenki Samanty, piękne chlebki
Piękne i przepyszny chleb, w sam raz soli i cukru. Miąższ taki jak trzeba, zytni to i trochę kleisty ale trochę !
Jednak kuchenka musi być wypróbowana, tu się okazało, że trzeba piec w niższej temperaturze.
Buka @ 8 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1487134Brawa dla tej Pani!Piękne chlebki, Samanto.
To ostatnio mój najulubieńszy, dodaję do niego trochę mielonego kminku.
A kupujesz mielony czy sama mielisz? Bo takiego mielonego też bym chętnie sypnęła![]()
W tych była kolendra, tłuczona w moździerzu.
To pewnie też będzie jeden z moich ulubionych chlebów. Napiekę trochę na święta i zamrożę, ciekawe jak to zniesie, czy się nie bedzie kruszył...![]()
A za brawa dziękuję!![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.