- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Róże z cukinii i łososia
1 rolka ciasta francuskiego
1 cukinia
100 g serka topionego (śmietankowego
100 g wędzonego łososia
1. Cukinię kroimy w krążki bardzo cienko ( najlepiej obieraczką do warzyw)
2. Ciasto francuskie kroimy na 8 pasków.
3. Na każdy pasek rozsmarowujemy serek topiony. Na niego układamy kawałki łososia, a na górę cukinię.
4. Zwijamy w mało ściśnięty rulonik. Rozchylając górną część.
5. Pieczemy w temp 200 stopni z nawiewem przez 25 do 30 minut
Ps. Przepis pochodzi z https://www.youtube.com/watch?v=HNgOSP1JyEI...dex=12&t=0s

1 rolka ciasta francuskiego
1 cukinia
100 g serka topionego (śmietankowego
100 g wędzonego łososia
1. Cukinię kroimy w krążki bardzo cienko ( najlepiej obieraczką do warzyw)
2. Ciasto francuskie kroimy na 8 pasków.
3. Na każdy pasek rozsmarowujemy serek topiony. Na niego układamy kawałki łososia, a na górę cukinię.

4. Zwijamy w mało ściśnięty rulonik. Rozchylając górną część.
5. Pieczemy w temp 200 stopni z nawiewem przez 25 do 30 minut
Ps. Przepis pochodzi z https://www.youtube.com/watch?v=HNgOSP1JyEI...dex=12&t=0s