Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Rozgrzewający krem z dyni
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mala_czarna87" data-source="post: 1202280" data-attributes="member: 34216"><p>No i jest mój pierwszy przepis na cinie! mam nadzieję, że zasmakuje. Przepis znaleziony w jakiejś gazecie.</p><p></p><p><em><strong>Składniki:</strong></em></p><p></p><p>*1kg miąższu dyni</p><p>*1,5litra bulionu warzywnego lub drobiowego</p><p>*4 średnie ziemniaki</p><p>*pół szklanki gęstej śmietany</p><p>*1 papryka chili</p><p>*2 ząbki czosnku</p><p>*kawałek imbiru(ok.4cm)</p><p>*1 łyżka oliwy</p><p>*zioła do dekoracji(bazylia lub pietruszka)</p><p>*sól</p><p>*pieprz</p><p></p><p> Dynię pokrój na małe kawałki. Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki. Posiekaj imbir i czosnek. Chili umyj i nakłuj w kilku miejscach widelcem.</p><p> W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż na niej czosnek oraz imbir. Wrzuć ziemniaki i dynię. Potem wlej bulion, dodaj chili i gotuj wszystko 35-40minut, żeby rozgotować warzywa.</p><p> Wyjmij chili. śmietanę zmiksuj z zupą. Całość przypraw solą i pieprzem. Przed podaniem krem dodatkowo udekoruj ziołami lub czerwoną papryką o raz łyżką śmietany.</p><p></p><p>Można zrobić również łagodniejszą wersję kremu rezygnując z chili i dodając mniejszą ilość imbiru. Można dodać również z prażonymi płatkami migdałów lub jak u mnie na zdjęciu z tostem z serem</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mala_czarna87, post: 1202280, member: 34216"] No i jest mój pierwszy przepis na cinie! mam nadzieję, że zasmakuje. Przepis znaleziony w jakiejś gazecie. [I][B]Składniki:[/B][/I] *1kg miąższu dyni *1,5litra bulionu warzywnego lub drobiowego *4 średnie ziemniaki *pół szklanki gęstej śmietany *1 papryka chili *2 ząbki czosnku *kawałek imbiru(ok.4cm) *1 łyżka oliwy *zioła do dekoracji(bazylia lub pietruszka) *sól *pieprz Dynię pokrój na małe kawałki. Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki. Posiekaj imbir i czosnek. Chili umyj i nakłuj w kilku miejscach widelcem. W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż na niej czosnek oraz imbir. Wrzuć ziemniaki i dynię. Potem wlej bulion, dodaj chili i gotuj wszystko 35-40minut, żeby rozgotować warzywa. Wyjmij chili. śmietanę zmiksuj z zupą. Całość przypraw solą i pieprzem. Przed podaniem krem dodatkowo udekoruj ziołami lub czerwoną papryką o raz łyżką śmietany. Można zrobić również łagodniejszą wersję kremu rezygnując z chili i dodając mniejszą ilość imbiru. Można dodać również z prażonymi płatkami migdałów lub jak u mnie na zdjęciu z tostem z serem [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Rozgrzewający krem z dyni
Top
Bottom