- Paź 10, 2004
- 37,718
- 1
- 0
Potrzebne nam:
- ciasto francuskie
- pieczarki
- cebula (mozna pominąć)
- kapusta (wloska, biala albo pekinska)
- przyprawy: majeranek, papryka czerowna, sol i pieprz
Farsz: kapuste siekamy drobno albo tarkujemy, dusimy do miękkości. Na patelni podsmażamy (ja to robie bez tłuszczu, piecczary i tak puszczą wodę od soli i bedą sie dusić) pieczarki starkowane z cebulą drobno posiekaną. Dodajemy przyprawy.
Mieszamy kapustę z grzybami. Odparowujemy dość mocno.
W czasie jak farsz stygnie kroimy ciasto farancuskie w kwadraty (większe lub mniejsze). Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.
Na każdym kwadracie kładziemy łyżeczkę farszu i sklejamy widelcem.
Pieczemy ok. 15-20 min. - do zrumienienia.
- ciasto francuskie
- pieczarki
- cebula (mozna pominąć)
- kapusta (wloska, biala albo pekinska)
- przyprawy: majeranek, papryka czerowna, sol i pieprz
Farsz: kapuste siekamy drobno albo tarkujemy, dusimy do miękkości. Na patelni podsmażamy (ja to robie bez tłuszczu, piecczary i tak puszczą wodę od soli i bedą sie dusić) pieczarki starkowane z cebulą drobno posiekaną. Dodajemy przyprawy.
Mieszamy kapustę z grzybami. Odparowujemy dość mocno.
W czasie jak farsz stygnie kroimy ciasto farancuskie w kwadraty (większe lub mniejsze). Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni.
Na każdym kwadracie kładziemy łyżeczkę farszu i sklejamy widelcem.
Pieczemy ok. 15-20 min. - do zrumienienia.
