Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Rumowo - bakaliowe muffinki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 810846" data-attributes="member: 2755"><p>1 szklanka mąki pszennej</p><p>1/2 szklanki mąki ziemniaczanej</p><p>3/4 szklanki cukru</p><p>4 jajka</p><p>1/2 kostki masła</p><p>2 łyżki śmietany</p><p>1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>aromat rumowy</p><p>garść rodzynek</p><p>garść orzechów włoskich</p><p></p><p>W rondelku roztapiamy masło. Wbijamy do miseczki jajka i ucieramy je z cukrem. Mieszamy mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Do utartych jajek z cukrem wsypujemy trochę wymieszanych mąk. Całość mieszamy dokładnie. Dodajemy roztopione masło i śmietanę, ponownie mieszamy. Dodajemy resztę mąki i mieszamy, aby nie było grudek. Na koniec dodajemy rodzynki, posiekane orzechy włoskie i aromat rumowy. Nakładamy 3/4 muffinkowych foremek i pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni.</p><p>[ATTACH=full]37492[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]37493[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 810846, member: 2755"] 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 4 jajka 1/2 kostki masła 2 łyżki śmietany 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat rumowy garść rodzynek garść orzechów włoskich W rondelku roztapiamy masło. Wbijamy do miseczki jajka i ucieramy je z cukrem. Mieszamy mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Do utartych jajek z cukrem wsypujemy trochę wymieszanych mąk. Całość mieszamy dokładnie. Dodajemy roztopione masło i śmietanę, ponownie mieszamy. Dodajemy resztę mąki i mieszamy, aby nie było grudek. Na koniec dodajemy rodzynki, posiekane orzechy włoskie i aromat rumowy. Nakładamy 3/4 muffinkowych foremek i pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni. [ATTACH=full]37492[/ATTACH] [ATTACH=full]37493[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Muffinki
Rumowo - bakaliowe muffinki
Top
Bottom