- Paź 10, 2004
- 37,718
- 1
- 0
Na 20 rurek:
2 ciasta francuskie
2 białka
cukier do posypywania
Krem:
2 budynie waniliowe/śmietankowe na 750 ml mleka
cukier
1 litr mleka
kostka masła
Ciasto francuskie pokroić wzdłóż dłuższej krawędzi na paski (jedno ciasto starcza na 10 rurek).
Zawinąć paski na foremkach metalowych, posmarować pędzelkiem zamoczonym w lekko ubitym białku, obsypać cukrem.
Piec ok. 15 min. w 210 st.
Jak lekko przestygną wyjąć metalowe foremki.
Krem zaczynamy od przygotowania budyniu. Gotujemy mleko z cukrem, w niewielkiej ilości zimnego rozprowadzamy budynie. Odstawiamy do wystudzenia.
Ubijamy masło mikserem, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, miksujemy.
Nadziewamy rurki i smacznego
2 ciasta francuskie
2 białka
cukier do posypywania
Krem:
2 budynie waniliowe/śmietankowe na 750 ml mleka
cukier
1 litr mleka
kostka masła
Ciasto francuskie pokroić wzdłóż dłuższej krawędzi na paski (jedno ciasto starcza na 10 rurek).
Zawinąć paski na foremkach metalowych, posmarować pędzelkiem zamoczonym w lekko ubitym białku, obsypać cukrem.
Piec ok. 15 min. w 210 st.
Jak lekko przestygną wyjąć metalowe foremki.
Krem zaczynamy od przygotowania budyniu. Gotujemy mleko z cukrem, w niewielkiej ilości zimnego rozprowadzamy budynie. Odstawiamy do wystudzenia.
Ubijamy masło mikserem, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, miksujemy.
Nadziewamy rurki i smacznego

