Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Rustykalny chleb ziemniaczany/alternatywa dla bezzakwasowców
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1222931" data-attributes="member: 140"><p>Chleb bardzo prosty w wykonaniu i smakuje nad podziw dobrze. Wprowadziłem jednak pewne inowacje:</p><p>1.Zrobiłem zaczyn, czyli 120 gram mąki wymieszałem 120 gramami wody i 10 grmami drożdzy. Wszystko pozostawiłem na 14 godzin.</p><p>2.Zmniejszyłem ilość soli i 2 łyżek do 3 łyżeczek</p><p>3.Zwiększyłem ilość drożdzy do 50 gramów.</p><p>4.Podczas pieczenia czterokrotnie spryskiwałem chleb wodą.</p><p>5.Przy wyrobie tego chleba bardzo wskazane jest składanie go ,jak to zostało wyszczególnione w przepisie.</p><p></p><p>[ATTACH=full]69253[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1222931, member: 140"] Chleb bardzo prosty w wykonaniu i smakuje nad podziw dobrze. Wprowadziłem jednak pewne inowacje: 1.Zrobiłem zaczyn, czyli 120 gram mąki wymieszałem 120 gramami wody i 10 grmami drożdzy. Wszystko pozostawiłem na 14 godzin. 2.Zmniejszyłem ilość soli i 2 łyżek do 3 łyżeczek 3.Zwiększyłem ilość drożdzy do 50 gramów. 4.Podczas pieczenia czterokrotnie spryskiwałem chleb wodą. 5.Przy wyrobie tego chleba bardzo wskazane jest składanie go ,jak to zostało wyszczególnione w przepisie. [ATTACH=full]69253[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Rustykalny chleb ziemniaczany/alternatywa dla bezzakwasowców
Top
Bottom