Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Rustykalny chleb ziemniaczany/alternatywa dla bezzakwasowców
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 558135" data-attributes="member: 1142"><p>Z typowych proporcji dla ciasta chlebowego z dodatkiem ziemniakow wynika, ze wody powinno byc ok 60%, a ziemniakow 25%, jednakze w powyzszym przepisie stosunek uzytych ziemiakow do maki jest nawet wiekszy i stad chleb bedzie glownie czerpal hydracje, plus te 120ml wody ziemniaczanej, plus olej....poza tym zawsze mozesz sprawdzic jaka konsystencje ma Twoje ciasto i odpowiednio dodac wiecej maki lub wody...</p><p></p><p>Niemniej polecilabym bardziej &quot;szlachetne&quot; chleby z dodatkiem ziemniakow, ktorych na tym forum nie brakuje, a juz w szczegolnosci chleb z pieczonymi ziemniakami na pate fermente...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 558135, member: 1142"] Z typowych proporcji dla ciasta chlebowego z dodatkiem ziemniakow wynika, ze wody powinno byc ok 60%, a ziemniakow 25%, jednakze w powyzszym przepisie stosunek uzytych ziemiakow do maki jest nawet wiekszy i stad chleb bedzie glownie czerpal hydracje, plus te 120ml wody ziemniaczanej, plus olej....poza tym zawsze mozesz sprawdzic jaka konsystencje ma Twoje ciasto i odpowiednio dodac wiecej maki lub wody... Niemniej polecilabym bardziej "szlachetne" chleby z dodatkiem ziemniakow, ktorych na tym forum nie brakuje, a juz w szczegolnosci chleb z pieczonymi ziemniakami na pate fermente... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Rustykalny chleb ziemniaczany/alternatywa dla bezzakwasowców
Top
Bottom