- Sty 9, 2008
- 5,224
- 1
- 0
Danie bardzo smaczne i bardzo szybkie. Nie trzeba rozmrażać ryby, więc cała potrawa zajmuje nam ok. 25 minut.
- cebulę posiekać, zeszklić na oliwie. Jak lubimy dużo cebuli, to dajemy dużo
- dodać pomidory z puszki -kupuję w Kauflandzie różne, są posiekane lub całe bez przypraw
- dodaję pieprz, sól, czosnek, trochę fruktozy dla równowagi smaku. IMHO czosnek obowiązkowo
- wrzucam w to rybę, może być zamrożona. Wcale nie trzeba jej dziabać drobno-ja robiłam z łososiem, który był w sporych kawałkach. Ryba obojętnie jaka. Gotować jakieś 10-15 minut, można rybę obrócić, żeby mieć pewność że się napewno ugotuje. I włala!
Jak da się mało tłuszczu i ryba jest chuda, to nawet danie węglowe z tego jest
i na zimno dobre
(Cebulę można podgotować w odrobinie wody na patelni, można też dodać inne warzywa. Tu chodzi o czas, więc tylko cebula)
Danie jest z żużla. Szukać linki?
- cebulę posiekać, zeszklić na oliwie. Jak lubimy dużo cebuli, to dajemy dużo

- dodać pomidory z puszki -kupuję w Kauflandzie różne, są posiekane lub całe bez przypraw
- dodaję pieprz, sól, czosnek, trochę fruktozy dla równowagi smaku. IMHO czosnek obowiązkowo

- wrzucam w to rybę, może być zamrożona. Wcale nie trzeba jej dziabać drobno-ja robiłam z łososiem, który był w sporych kawałkach. Ryba obojętnie jaka. Gotować jakieś 10-15 minut, można rybę obrócić, żeby mieć pewność że się napewno ugotuje. I włala!
Jak da się mało tłuszczu i ryba jest chuda, to nawet danie węglowe z tego jest


(Cebulę można podgotować w odrobinie wody na patelni, można też dodać inne warzywa. Tu chodzi o czas, więc tylko cebula)
Danie jest z żużla. Szukać linki?
