- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Ryż z papryką
Jedna zielona i żółta paryka
2 łyżeczki curry
250 g ryżu
Olej do smażenia
450 ml wody
1. Z papryki pozbywamy się nasion i kroimy w 1 cm kawałki.
2. Na rozgrzanym oleju smażymy paprykę ( 2-3 minuty) dodajemy ryż, curry i wodę. Wszystko zagotowujemy. Przykrywamy przykrywką . Wyłączamy ogień i pozostawiamy na 20 minut.

Jedna zielona i żółta paryka
2 łyżeczki curry
250 g ryżu
Olej do smażenia
450 ml wody
1. Z papryki pozbywamy się nasion i kroimy w 1 cm kawałki.
2. Na rozgrzanym oleju smażymy paprykę ( 2-3 minuty) dodajemy ryż, curry i wodę. Wszystko zagotowujemy. Przykrywamy przykrywką . Wyłączamy ogień i pozostawiamy na 20 minut.