Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Ryz*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="A.S." data-source="post: 464107" data-attributes="member: 2980"><p>Nie wiem dokladnie jak go nazwac, nauczyl mnie robic go kolega Kurd, jeszcze za czasow studenckich.</p><p></p><p>Skladniki:</p><p>1 szklanka ryzu dlugoziarnistego lub Basmati</p><p>1,5 szklanki wody</p><p>garsc rodzynek</p><p>garsc drobniutkiego makaronu - najlepsze takie drobne niteczki</p><p>sol</p><p>kilka lyzek oliwy z oliwek</p><p></p><p></p><p>Na rozgrana oliwe wrzucamy rodzynki, mieszamy, jak napuchna wrzucamy garsc zgniecionego makaronu, caly czas mieszamy, jak sie lekko zrumienia wrzucamy nieplukany ryz. Caly czas lekko mieszamy nie dopuszczajac do przypalenia, kilka minut. Zalewamy woda, dodajemy sol do smaku, mieszamy widelcem, przykrywamy i zostawiamy na malym ogniu, az ryz wchlonie cala wode. </p><p>Doskonale pasuje do miesa w sosie pomidorowym, kurczaka.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="A.S., post: 464107, member: 2980"] Nie wiem dokladnie jak go nazwac, nauczyl mnie robic go kolega Kurd, jeszcze za czasow studenckich. Skladniki: 1 szklanka ryzu dlugoziarnistego lub Basmati 1,5 szklanki wody garsc rodzynek garsc drobniutkiego makaronu - najlepsze takie drobne niteczki sol kilka lyzek oliwy z oliwek Na rozgrana oliwe wrzucamy rodzynki, mieszamy, jak napuchna wrzucamy garsc zgniecionego makaronu, caly czas mieszamy, jak sie lekko zrumienia wrzucamy nieplukany ryz. Caly czas lekko mieszamy nie dopuszczajac do przypalenia, kilka minut. Zalewamy woda, dodajemy sol do smaku, mieszamy widelcem, przykrywamy i zostawiamy na malym ogniu, az ryz wchlonie cala wode. Doskonale pasuje do miesa w sosie pomidorowym, kurczaka. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Ryz*
Top
Bottom