- Wrz 13, 2004
 
- 11,875
 
- 0
 
- 0
 
Do zrobienia tego pysznego dania potrzebujemy:
	
	
	
		
		
		
			
		
		
	
	
		
	
	
	
	
		
		
		
		
	
	
		
	
* ziemniaki
* cebulę
* marchewkę
* paprykę
* pieczarki
* kapustę
* zapeklowane mięsko lub zwykłą kiełbaskę
* ew. boczek
* sól, pieprz
Dno gara i boki wykładamy liśćmi kapusty. Potem układamy warstwami ziemniaki, cebulkę, mięsko, paprykę i pieczarki, ponownie ziemniaki aż do wyczerpania składników. Każą warstwę przyprawiamy. Na wierzchu układamy liście kapusty, całość porządnie dociskamy i zamykamy gar. Można wlać odrobinkę wody lub np. piwa. Wstawiamy w żar ogniska. Co jakiś czas obracamy saganem. Po ok. godzinie sprawdzamy, czy składniki są już miękkie.
Smacznego
	
		
			
		
		
	
			
			
	
	* ziemniaki
* cebulę
* marchewkę
* paprykę
* pieczarki
* kapustę
* zapeklowane mięsko lub zwykłą kiełbaskę
* ew. boczek
* sól, pieprz
Dno gara i boki wykładamy liśćmi kapusty. Potem układamy warstwami ziemniaki, cebulkę, mięsko, paprykę i pieczarki, ponownie ziemniaki aż do wyczerpania składników. Każą warstwę przyprawiamy. Na wierzchu układamy liście kapusty, całość porządnie dociskamy i zamykamy gar. Można wlać odrobinkę wody lub np. piwa. Wstawiamy w żar ogniska. Co jakiś czas obracamy saganem. Po ok. godzinie sprawdzamy, czy składniki są już miękkie.
Smacznego