- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Sałata z kalarepy
1 kg kalarepy
1 puszka mandarynek (175g owocu)
300 g naturalnego jogurtu
1 łyżka przecieru pomidorowego
2 łyżki miodu
1 jabłko
50 g rodzynek
1/2 łyżeczki pieprzu
pietruszka
1.Kalarepkę obrać, pokrpić na świartki a te świartki pokroić w paski. w 1/2 l osolonej wodzie przez 2 minuty gotować. Odcedzić i przestudzić.
2.Mandarynki z soku odsączyć. Z jogurtu, miodu i przecieru pomidorowego zrobić dressing.
3.Rodzynki sparzyć a jabłka obrać i pokroić w większą kostkę.
4.Kalarepkę, rodzynki i jabłka wymieszać z jogurtem. Posolić i popieprzyć do smaku. Na koniec posypać pokrojoną pietruszką.
ps.Miód można zastąpić sojowym sosem
1 kg kalarepy
1 puszka mandarynek (175g owocu)
300 g naturalnego jogurtu
1 łyżka przecieru pomidorowego
2 łyżki miodu
1 jabłko
50 g rodzynek
1/2 łyżeczki pieprzu
pietruszka
1.Kalarepkę obrać, pokrpić na świartki a te świartki pokroić w paski. w 1/2 l osolonej wodzie przez 2 minuty gotować. Odcedzić i przestudzić.
2.Mandarynki z soku odsączyć. Z jogurtu, miodu i przecieru pomidorowego zrobić dressing.
3.Rodzynki sparzyć a jabłka obrać i pokroić w większą kostkę.
4.Kalarepkę, rodzynki i jabłka wymieszać z jogurtem. Posolić i popieprzyć do smaku. Na koniec posypać pokrojoną pietruszką.

ps.Miód można zastąpić sojowym sosem
