Cinka @ 29 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1112403Jest. Wszystkie dodane produkty są na liście dozwolonych
No nie do końca, chyba że majonez i śmietana 12% jest dozwolona na dukanie, poza tym trzeba by zobaczyć czy nie ma cukru w zalewie octowej tych buraków u malej_mi.![]()
Doruśka, jeśli nie użyjesz majonezu, śmietany to ok.![]()
Mała_Mi @ 29 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1112513Ja zaznaczyłam, że nie jestem dukanowcem.Wiem, pytanie brzmiało czy po tych wszystkich przeróbkach sałatka będzie dalej dukanowa, zatem napisałem co należy wykluczyć.![]()
Joanna @ 26 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1111265I ja zrobiłam, tylko po swojemu. Ugotowałam cztery buraki, dodałam do nich śledzie (matiasy i śledzie Bismarcka bez skóry), cztery ugotowane na twardo jajka, cebulę i dwa małe posiekane ogórki kiszone. Serka dałam dwie łyżki i trzy łyżki jogurtu, doprawiłam pieprzem, cytryną, musztardą i koperkiem. Pyszne.Dziś jeszcze inna wersja: trzy buraki, opakowanie śledzi Bismarcka (bez skórki, odcisnięte z octu), trzy jajka, posiekana dymka, dwie łyżki chrzanu, 2 łyżki twarożku wymieszane z 2 łyzkami jogurtu naturalnego, sok z cytryny, pieprz, koperek.
Pycha!
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.