30 dkg fasolki szparagowej lub czerwonej,
1 cebula,
3 ząbki czosnku,
4 łyżki oliwy,
3 łyżki oku z cytryny,
kilka łyzeczek musztardy (najlepiej tej z miodem),
natka pietruszki,
sól, pieprz
Cebulę pokroić w półksiężyce. Czosnek zmiażdżyć i rozetrzeć z solą.
W misce wymieszać musztardę + sok z cytryny + oliwa. Dodać drobno posiekaną natkę, czosnek z cebulą i fasolkę.
Doprawić solą i pieprzem.
Sałatkę wymieszać.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
1 cebula,
3 ząbki czosnku,
4 łyżki oliwy,
3 łyżki oku z cytryny,
kilka łyzeczek musztardy (najlepiej tej z miodem),
natka pietruszki,
sól, pieprz
Cebulę pokroić w półksiężyce. Czosnek zmiażdżyć i rozetrzeć z solą.
W misce wymieszać musztardę + sok z cytryny + oliwa. Dodać drobno posiekaną natkę, czosnek z cebulą i fasolkę.
Doprawić solą i pieprzem.
Sałatkę wymieszać.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
