Sałatka fasolowa

Layla

Member
Kwi 20, 2005
2,869
1
0
30 dkg fasolki szparagowej lub czerwonej,
1 cebula,
3 ząbki czosnku,
4 łyżki oliwy,
3 łyżki oku z cytryny,
kilka łyzeczek musztardy (najlepiej tej z miodem),
natka pietruszki,
sól, pieprz

Cebulę pokroić w półksiężyce. Czosnek zmiażdżyć i rozetrzeć z solą.

W misce wymieszać musztardę + sok z cytryny + oliwa. Dodać drobno posiekaną natkę, czosnek z cebulą i fasolkę.

Doprawić solą i pieprzem.

Sałatkę wymieszać.

Przed podaniem schłodzić w lodówce.

 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy