skład
1 kg cebuli
1 kg papryki
1kg ogórków zielonych długich
1 kg białej kapusty
1 kg marchwi
1 kg jabłek
Cebule obrać i pokroić w piórka albo półplasterki. Papryke obrac i pokroic w paseczki. ogórki umyc i pokroić w plasterki. Kapuste poszatkowac cienko i posolić żeby zmiekła . Marchewke obrac i zetrzeć na tarce o duzych oczkach. Jabłka obrać i na ćwiartki i w plasterki.
Sos:
1 szklanka cukru
1 szklanka octu
2 szklanki oleju
Warzywa polać sosem i wymieszać - dobrze się to robi po prostu reką
. Odstawić na ok 2 godziny. teraz ją można zwyczajnie zjeść
a reszte ewentualnie włożyć do słoików i pasteryzowac 25 min.
Smacznego
1 kg cebuli
1 kg papryki
1kg ogórków zielonych długich
1 kg białej kapusty
1 kg marchwi
1 kg jabłek
Cebule obrać i pokroić w piórka albo półplasterki. Papryke obrac i pokroic w paseczki. ogórki umyc i pokroić w plasterki. Kapuste poszatkowac cienko i posolić żeby zmiekła . Marchewke obrac i zetrzeć na tarce o duzych oczkach. Jabłka obrać i na ćwiartki i w plasterki.
Sos:
1 szklanka cukru
1 szklanka octu
2 szklanki oleju
Warzywa polać sosem i wymieszać - dobrze się to robi po prostu reką
Smacznego