- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0

1 pojedyncza pierś kurczaka
1 nieduża marchewka
ok. 4 liści kapusty pekińskiej
3 ogorki konserwowe
1 woreczek ryżu
3-4 łyżki majonezu
1 łyżka miodu wielokwiatowego
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka curry
szczypta pieprzu cayenne
sól do smaku
olej
Pierś kurczaka pokroić w mała kostkę. W 3 łyżkach oleju rozmieszać 1 łyżeczkę curry. Mięso obtoczyć w przygotowanej marynacie i odstawić.
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
W tym czasie obrać marchewkę i zetrzeć na tarce - duże oczka.
Liście kapusty pekińskiej posiekać w paski. Ogorki pokroic w plastry.
Kurczaka wraz z marynatą zrumienić na rozgrzanej patelni. Kiedy kurczak się usmaży, zdjąć patelnie z ognia. Dodać marchewkę, kapustę,ogorki oraz ugotowany ryż.
Dodać 3-4 pełne łyżki majonezu, łyżkę miodu i łyżeczkę musztardy. Doprawić do smaku pieprzem cayenne i solą.
Podawać ze świeżym pieczywem - na kanapkach lub jako sałatkę.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: