- Sty 2, 2008
- 13,195
- 7,900
- 113
Przepis z jakiejś gazety sprzed lat, chyba z "Poradnika domowego".
Składniki:
250 g makaronu (kokardki moim zdaniem wyglądają tu najlepiej)
200 g tuńczyka w oleju
1 czerwona papryka
mała puszka kukurydzy
pęczek szczypiorku (dałam taki grubszy, od dymki)
sok z cytryny
3-4 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić, przełożyć do miski, dolać do niego trochę oleju z puszki z tuńczykiem, wymieszać i odstawić do wystygnięcia.
Paprykę pokroić w paseczki, szczypiorek posiekać.
Do zimnego makaronu dodać paprykę, tuńczyka rozdrobnionego widelcem, kukurydzę, szczypiorek. Całość skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem, dodać majonez, wymieszać.
Tak wygląda przed wymieszaniem z majonezem
po wymieszaniu niestety jest mniej wyględna

Składniki:
250 g makaronu (kokardki moim zdaniem wyglądają tu najlepiej)
200 g tuńczyka w oleju
1 czerwona papryka
mała puszka kukurydzy
pęczek szczypiorku (dałam taki grubszy, od dymki)
sok z cytryny
3-4 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić, przełożyć do miski, dolać do niego trochę oleju z puszki z tuńczykiem, wymieszać i odstawić do wystygnięcia.
Paprykę pokroić w paseczki, szczypiorek posiekać.
Do zimnego makaronu dodać paprykę, tuńczyka rozdrobnionego widelcem, kukurydzę, szczypiorek. Całość skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem, dodać majonez, wymieszać.
Tak wygląda przed wymieszaniem z majonezem

po wymieszaniu niestety jest mniej wyględna
