- Wrz 13, 2004
- 1,003
- 0
- 0
znana sałatka ogórkowa - u mnie w domu robiona co sezon
składniki
6 kg ogórków
1 kg cebuli
2 pęczki kopru zielonego
3 łyżki cukru
1 szklanka octu
1 szklanka oleju
3 łyżki soli
sposób przygotowania
Ogórki pokroić w plastry. Cebulę – w kostkę i posiekać koperek. Posolić i odstawić na 1 godzinę. Następnie dodać cukier, ocet i olej. Wymieszać i wkładać do słoików. Słoiki umieścić w dużym garnku, gotować 3 min. Pozostawić do wystudzenia w wodzie, by się dobrze zamknęły
składniki
6 kg ogórków
1 kg cebuli
2 pęczki kopru zielonego
3 łyżki cukru
1 szklanka octu
1 szklanka oleju
3 łyżki soli
sposób przygotowania
Ogórki pokroić w plastry. Cebulę – w kostkę i posiekać koperek. Posolić i odstawić na 1 godzinę. Następnie dodać cukier, ocet i olej. Wymieszać i wkładać do słoików. Słoiki umieścić w dużym garnku, gotować 3 min. Pozostawić do wystudzenia w wodzie, by się dobrze zamknęły