Sałatka ogórkowo-jabłkowa

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Sałatka ogórkowo-jabłkowa

2 ogórki (ok 800g)
2 czerwone papryki
800 g jabłek
1 pęczek koperku

Na dresing:
4 łyżki octu
6 łyżek śmietany
300 g jogurtu
trochę cukru, sól i pieprz

1.Ogórki obieramy i kroiny w kostkę.
2.Z papryki pozbywamy się pestek i kroimy w kostkę.
3.Jabłka obieramy, pestkujemy i kroimy w kostkę.
4.Wszystkie pokrojone składniki wsypujemy do miski. Składniki na dresing mieszamy w osobnym kubku, a następnie zawartość wlewamy na warzywa. Dodajemy pokrojonego koperku i mieszamy.
Salatka_gorkowo_jablkowa.JPG

Ps1.Sałatka najlepiej smakuje do "wyrazistych" mięs, np. grylowanych.
Ps2.Sałatkę należy przygotować raczej krótko przed spożyciem, ogórki szybko puszczają dużo wody.
Ps3.Dresing można także przygotować z jogurtu i soku cytrynowego + przyprawy
Ps4.Przepis pochodzi z książki: Dr.Oetker-Party Salate
 

Załączniki

  • Salatka_gorkowo_jablkowa.JPG
    Salatka_gorkowo_jablkowa.JPG
    222.6 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

jean

Member
Kwi 12, 2006
7,078
0
36
pysznie wyglada! do zrobienia jak najszybciej!!!
lecker.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy