- Mar 19, 2005
- 37,849
- 6
- 38
Pyszna i zaskakująca sałatka:
orzechy laskowe posiekać na kawałki wielkości ziaren kukurydzy, dodać do tego kukurydze konserwową i namoczone wcześniej rodzynki, odrobinę posolić i popieprzyć, dodać trochę majonezu (składniki mają być ledwo oblepione, ale nie pływać w majonezie) i tyle. Proporcji nie podam, robiłam na oko. To było mniej więcej 1:1:1+. Na małą puszkę kukurydzy około garści (dużej) rodzynek, a orzechów nieco więcej. Musicie wyczuć, jaka ilość jakiego składnika Wam najbardziej smakuje, ja lubię dominację orzechów.
orzechy laskowe posiekać na kawałki wielkości ziaren kukurydzy, dodać do tego kukurydze konserwową i namoczone wcześniej rodzynki, odrobinę posolić i popieprzyć, dodać trochę majonezu (składniki mają być ledwo oblepione, ale nie pływać w majonezie) i tyle. Proporcji nie podam, robiłam na oko. To było mniej więcej 1:1:1+. Na małą puszkę kukurydzy około garści (dużej) rodzynek, a orzechów nieco więcej. Musicie wyczuć, jaka ilość jakiego składnika Wam najbardziej smakuje, ja lubię dominację orzechów.