Salatka-pasta z tunczyka

Ruzia

Member
Wrz 13, 2004
2,141
0
0
składniki
2 puszki tunczyka w sosie wlasnym
2-3 ogorki kiszone
czerwone jablko
puszka kukurydzy
pol sloiczka majonezu
100 g jogurtu naturalnego
pieprz

sposób przygotowania
ogorki pokroic w kostke, jablko umyc ale nie obierac, razem ze skorka pokroic w slupki , wrzucic to do miski i dodac 2-3 lyzki kukurydzy, mocno popieprzyc, odcedzic tunczyk i wrzucic do miski, wszystko razem wymieszac, kawalki tunczyka powinny rozpadac sie przy mieszaniu, jesli lubisz zeby zostaly wieksze nie mieszaj zbyt mocno, teraz dodaj majonez i jogurt, jeszcze raz wymieszaj i gotowe.

dodatkowe informacje
salatka smakuje najlepiej jesli polezy troche w lodowce , tak okolo 2 godziny, ja robie ja najchetniej zaraz po obiedzie by byla pyszna na kolacje. do salatki proponuje chlebek.