- Maj 19, 2008
- 1,368
- 0
- 0
Polecam pyszną sałatkę - kompozycja taka niektórym wydaje się dziwna, ale zapewniam, że warto spróbować
. Na wszystkich imprezach podawana na zimną kolację sprawdza się znakomicie i szybko znika z talerzy.
Składniki:
- pieczarki
- por (tylko jasna część)
- kukurydza z puszki
- jajka
- sól, pieprz
- majonez
Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w drobną kostkę. Pora drobno pokroić. Kukurydzę osączyć. Pieczarki przygotować tak, jak lubimy najbardziej - ja duszę je na maśle w sosie własnym z przyprawami, aż zmiękną. Ostudzić.
Całość doprawić, wymieszać z majonezem. Odstawić do przegryzienia.
(Trudno podać mi gramatury - wszystko daję na oko, ale dziś użyłam 1 dużego pora, 5 jajek na twardo, ponad pół puszki kukurydzy i nie wiem ile pieczarek... W kwestii proporcji jednak dowolność jest oczywista.
)

Składniki:
- pieczarki
- por (tylko jasna część)
- kukurydza z puszki
- jajka
- sól, pieprz
- majonez
Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w drobną kostkę. Pora drobno pokroić. Kukurydzę osączyć. Pieczarki przygotować tak, jak lubimy najbardziej - ja duszę je na maśle w sosie własnym z przyprawami, aż zmiękną. Ostudzić.
Całość doprawić, wymieszać z majonezem. Odstawić do przegryzienia.
(Trudno podać mi gramatury - wszystko daję na oko, ale dziś użyłam 1 dużego pora, 5 jajek na twardo, ponad pół puszki kukurydzy i nie wiem ile pieczarek... W kwestii proporcji jednak dowolność jest oczywista.

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: