20 dkg sera zółtego,
20 dkg kiełbasy krakowskiej lub szynki konserwowej w kawałku
słoik selera konserwowego,
2-3 cebule
sos vinegret: oliwa, 3-4 ząbki czosnku, sok z cytryny, cukier, suszona lub świeża bazylia, pieprz, sól do sloikczka twist zakrecić i przez ok. 1 minutę gwaltownie potrząsać.
Ser i kiełbasę (szykę) zetrzeć na grubych oczkach tarki tworząc jakgdyby makaron, do tego dodajemy obrane i pokrojone w długie wiórka cebulę + sos vinegret, mieszamy i gotowe! Gorąco polecam!
20 dkg kiełbasy krakowskiej lub szynki konserwowej w kawałku
słoik selera konserwowego,
2-3 cebule
sos vinegret: oliwa, 3-4 ząbki czosnku, sok z cytryny, cukier, suszona lub świeża bazylia, pieprz, sól do sloikczka twist zakrecić i przez ok. 1 minutę gwaltownie potrząsać.
Ser i kiełbasę (szykę) zetrzeć na grubych oczkach tarki tworząc jakgdyby makaron, do tego dodajemy obrane i pokrojone w długie wiórka cebulę + sos vinegret, mieszamy i gotowe! Gorąco polecam!