- Lis 13, 2005
- 9,188
- 2,741
- 113
Przepis pod takim tytułem kilka lat temu podał ktoś na Mniamie, ale niestety nie zapisałam Autora. Robiłam wielokrotnie. Jest bardzo dobra.
Tak wyglądała moja:
składniki:
6 matiasów (u mnie z tacki, wymoczone lub tylko opłukane w zimnej wodzie)
1-2 cebule pokrojone w drobna kostkę
6-8 jajek ugotowanych na twardo i pokrojonych w kostkę
1-2 ząbki czosnku
garść świeżo pokrojonej albo suszonej pietruszki
sól, pieprz
majonez
sposób przygotowania
Śledzie pokroić w kostkę , zmieszać z cebulą, jajkami, sprasowanym czosnkiem, pietruszką, doprawić solą (uważać z ilością soli), pieprzem i wszystko lekko wymieszać z niewielką ilością majonezu. Schłodzić i serwować z pieczywem.
Tak wyglądała moja:


składniki:
6 matiasów (u mnie z tacki, wymoczone lub tylko opłukane w zimnej wodzie)
1-2 cebule pokrojone w drobna kostkę
6-8 jajek ugotowanych na twardo i pokrojonych w kostkę
1-2 ząbki czosnku
garść świeżo pokrojonej albo suszonej pietruszki
sól, pieprz
majonez
sposób przygotowania
Śledzie pokroić w kostkę , zmieszać z cebulą, jajkami, sprasowanym czosnkiem, pietruszką, doprawić solą (uważać z ilością soli), pieprzem i wszystko lekko wymieszać z niewielką ilością majonezu. Schłodzić i serwować z pieczywem.