- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Przepis pochodzi z książki "Kuchnia śródziemnomorska" wyd.RM Połączenie smaków jest na prawdę udane: chrupiący, lekko słodki kalafior, zaostrzony nutą octu balsamicznego. Polecam!
1 mały kalafior
dressing:
6 łyżek oliwy lub oleju
2 łyżki ciemnego octu balsamicznego
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki cynamonu
szczypta piperzu cayenne
szczypta soli do smaku
rodzynki
płatki migdałowe
Kalafior ugotować tak, nie był surowy, lecz jednocześnie pozostał chrupiący.
Wymieszać składniki dressingu - powiniem być słodko-pikantny.
Przestudzony kalafior polać dressingiem, posypać rodzynkami i płatkami migdałów.

1 mały kalafior
dressing:
6 łyżek oliwy lub oleju
2 łyżki ciemnego octu balsamicznego
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki cynamonu
szczypta piperzu cayenne
szczypta soli do smaku
rodzynki
płatki migdałowe
Kalafior ugotować tak, nie był surowy, lecz jednocześnie pozostał chrupiący.
Wymieszać składniki dressingu - powiniem być słodko-pikantny.
Przestudzony kalafior polać dressingiem, posypać rodzynkami i płatkami migdałów.