Sałatka szwedzka

żyrafka

Member
Maj 25, 2007
275
0
0
Na 3 kilogramy ogórków.

Zalewa:

2 1/2 szklanki cukru
1/2 litra octu
6 szklanek wody
3 1/2 płaskie łyżki soli
Składniki zalewy zagotować, przestudzić.
Ogórki umyć, nie obierać. Pokroić w plasterki, ułożyć w slojach. Do każdego słoika dać jedną płaską łyżeczkę gorczycy i baldach kopru. Zalać przestudzoną zalewą. Pasteryzować 4 minuty od zagotowania. Pycha
lecker.gif
. Robię w słoiczkach po dżemie.
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
O mniam. I bez cebuli
daumen.gif

Niech tylko ogórki sie pojawią tańsze
icon_mrgreen.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy