- Maj 25, 2007
- 275
- 0
- 0
Na 3 kilogramy ogórków.
Zalewa:
2 1/2 szklanki cukru
1/2 litra octu
6 szklanek wody
3 1/2 płaskie łyżki soli
Składniki zalewy zagotować, przestudzić.
Ogórki umyć, nie obierać. Pokroić w plasterki, ułożyć w slojach. Do każdego słoika dać jedną płaską łyżeczkę gorczycy i baldach kopru. Zalać przestudzoną zalewą. Pasteryzować 4 minuty od zagotowania. Pycha
. Robię w słoiczkach po dżemie.
Zalewa:
2 1/2 szklanki cukru
1/2 litra octu
6 szklanek wody
3 1/2 płaskie łyżki soli
Składniki zalewy zagotować, przestudzić.
Ogórki umyć, nie obierać. Pokroić w plasterki, ułożyć w slojach. Do każdego słoika dać jedną płaską łyżeczkę gorczycy i baldach kopru. Zalać przestudzoną zalewą. Pasteryzować 4 minuty od zagotowania. Pycha
