- Gru 22, 2004
- 5,168
- 545
- 113

nie jestem pewna czy to jest arabska czy alpejska sałatka, bo znalazłam rożne zródła na jej temat
w kazdym razie w oryginale robi się ją z kaszki kus-kus, ale ja zrobiłam wersję z peczakiem, która podpatrzyłam ostatnio na kuchnia.tv w programie "Para w Kuchni",
troche przeze mnie zmieniona:
do ugotowanego na sypko peczaku (1 szklanka suchej kaszy) dodaję
sok z 1 cytryny
dość duzo oliwy (4-5 łyżek)
1 duzy zielony ogórek lub 2, bez pestek, pokrojony w drobna kostkę
garść świeżej natki pietruszki
dosć dużo szczypiorku, koperku, świeżych liści mięty, ja dodałam jeszcze bazylię
sól, pieprz do smaku
całośc wymieszać, odstawić do lodówki. najlepsza jest nastepnego dnia jak się przegryzie

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: