- Maj 26, 2006
- 3,521
- 0
- 0
Składniki:
1 paczka ugotowanych pierożków tortellini
1 puszka kukurydzy
ogórki konserwowe pokrojone w kostkę
kapusta pekińska drobno pokrojona
majonez, keczup, przypraw gyros
- ilość ogórków, kapusty i keczupu i majonezu zależna od wielkości salaterki - ale taka, by zakryła poprzednią warstwę.
sos majonezowy: do majonezu dodać trochę keczupu - tyle, by kolor majonezu zmienił się na różowy
Po ugotowaniu pierożki wrzucić na patelnię z kilkoma kroplami oliwy, posypać przyprawą gyros i moment przesmażyć.
W dużej salaterce składniki układać warstwami:
- kukurydza
- pierożki tortellini
- keczup
- ogórki konserwowe
- kukurydza
- sos majonezowo - keczupowy
- kapusta pekińska
- pierożki tortellini
- sos majonezowo - keczupowy

1 paczka ugotowanych pierożków tortellini
1 puszka kukurydzy
ogórki konserwowe pokrojone w kostkę
kapusta pekińska drobno pokrojona
majonez, keczup, przypraw gyros
- ilość ogórków, kapusty i keczupu i majonezu zależna od wielkości salaterki - ale taka, by zakryła poprzednią warstwę.
sos majonezowy: do majonezu dodać trochę keczupu - tyle, by kolor majonezu zmienił się na różowy
Po ugotowaniu pierożki wrzucić na patelnię z kilkoma kroplami oliwy, posypać przyprawą gyros i moment przesmażyć.
W dużej salaterce składniki układać warstwami:
- kukurydza
- pierożki tortellini
- keczup
- ogórki konserwowe
- kukurydza
- sos majonezowo - keczupowy
- kapusta pekińska
- pierożki tortellini
- sos majonezowo - keczupowy

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: