- Lip 24, 2008
- 333
- 0
- 0
3 małe buraki
papryka
3 ogórki kiszone
2 liście kapusty pekińskiej
pół szklanki kukurydzy
2 ziemniaki
pół szklanki groszku
sok z połowy cytryny
2 łyżki natki pietruszki
sól
pieprz
tymianek
4 ząbki czosnku
kawałek selera
kawałek pora
2 łyżki oleju
Wyszorowane ziemniaki i seler ugotować. Buraki ugotować oddzielnie. Ugotowane, obrane warzywa oraz paprykę i ogórki kiszone pokroić w kostkę, kapustę pekińską w paski, por w krążki. Warzywa wymieszać z kukurydzą, groszkiem i natką pietruszki.
Przygotować sos. Olej energicznie wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać posiekany czosnek. Doprawić solą, pieprzem, tymiankiem. Polać warzywa.
Jeśli macie duże ząbki czosnku, sugeruję dać mniej, chyba, że lubicie intensywny smak czosnku, bo ja dałam trzy ale bardzo słusznej wielkości i myślę, że wszystkie wampiry w okolicy mam z głowy

papryka
3 ogórki kiszone
2 liście kapusty pekińskiej
pół szklanki kukurydzy
2 ziemniaki
pół szklanki groszku
sok z połowy cytryny
2 łyżki natki pietruszki
sól
pieprz
tymianek
4 ząbki czosnku
kawałek selera
kawałek pora
2 łyżki oleju
Wyszorowane ziemniaki i seler ugotować. Buraki ugotować oddzielnie. Ugotowane, obrane warzywa oraz paprykę i ogórki kiszone pokroić w kostkę, kapustę pekińską w paski, por w krążki. Warzywa wymieszać z kukurydzą, groszkiem i natką pietruszki.
Przygotować sos. Olej energicznie wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać posiekany czosnek. Doprawić solą, pieprzem, tymiankiem. Polać warzywa.
Jeśli macie duże ząbki czosnku, sugeruję dać mniej, chyba, że lubicie intensywny smak czosnku, bo ja dałam trzy ale bardzo słusznej wielkości i myślę, że wszystkie wampiry w okolicy mam z głowy

